fondacija

Fondacija Ana i Vlade Divac

 

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ osnovana je 2007. godine, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada Ane i Vlade Divca započetog u SAD, kroz rad Humanitarne organizacije Divac (HOD). Vlade Divac, čuveni srpski košarkaški reprezentativac i NBA košarkaš, zajedno sa svojom suprugom Anom posvetio se radu na rešavanju problema ugroženih društvenih grupa u Srbiji i u drugim delovima sveta.

Misija Fondacije “Ana i Vlade Divac” je obezbeđivanje kvalitetnog života ranjivih grupa i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu. Fondacija razvija filantropiju kao osnovu za solidarnost i duh zajedništva u društvu, okupljajući najširi krug partnera. Tokom 10 godina rada Fondacija je zahvaljujući podršci 650.000 pojedinaca, 680 kompanija i 82 organizacije prikupila više od 12 miliona evra. Upravo zahvaljujući podršci mnogobrojnih partnera, uključujući državne institucije i lokalne samouprave, Fondacija je bila u prilici da realizuje projekte i akcije koje su pomogle velikom broju ljudi širom Srbije.

Pored humanitarnog rada, Fondacija je posvećena i ekonomskom osnaživanju i podsticanju zapošljavanja, razvoju demokratije i podršci lokalnim zajednicama, te razvoju filantropije u društvu.
Za više informacija posetite vebsajt:
www.divac.com

© 2020 Akademsko selo

info@akademskoselo.rs