Konkurs

Web novinarska praksa za Akademsko selo

Akademsko selo je projekat održivog razvoja koji je oformila grupa srpskih donatora iz Sjedinjenih država u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, kako bi ekonomski osnažili srpska sela i podstakli mlade da ostanu ili da se vrate u sela i iskoriste lokalne resurse na kreativan i savremen način.

Ako si po prirodi radoznala osoba i ne plaši te da se upustiš u novinarsku avanturu i želiš da svojim radom pomažeš onima kojima je potrebno, mi ti nudimo priliku da se usavršavaš u oblasti web novinarstva na poziciji Junior content writer dva meseca.

Aktivnosti tvoje dvomesečne prakse
 • Pišeš web tekstove o ljudima sa sela, jer ti znaš da oni iza sebe ostavljaju neopipljivi trag: anegdote, mudre misli i zaključke, a ti ih beležiš intervjuom i emotivnom pričom. Tvoji tekstovi su dostupni svima, zato zajedno radimo na tome da budu atraktivni i profesionalni. Važno je da su to tvoji originalni tekstovi.
 • Razvijaš socijalne veštine tako što upoznaješ i tumačiš ljude održavajući kontakt sa njima.
 • Istražuješ o najnovijim trendovima web novinarstva (gde spadaju i društvene mreže) i trudiš se da pronađeš najbolji način kako da ih primeniš u pisanju, a verovatno imaš i priliku da sa nama radiš na inovacijama i učestvuješ u kreativnim odlukama.
 • Završavaš tekstove u određenom vremenskom roku i efikasno organizuješ svoje vreme.
 • Putuješ kroz Srbiju o plaćenom trošku i upoznaješ prave domaćine.
 • Pričaš, pišeš i prevodiš na engleski jezik.
 • Ti si deo velikog projekta od početka, s opcijom da predlažeš i realizuješ svoje inovacije.

Ukoliko ti ovo zvuči privlačno, prijavi se i pošalji nam svoje tekstove i CV na igor.radovic@divac.com do 1.6.2020. i zakorači u avanturu web novinarstva.

Znamo da tek počinješ da popunjavaš svoj CV, zato ćemo najpre na osnovu tvojih tekstova zaključiti da li se poklapamo. Ako nemaš spreman tekst pošalji nam novi (do 500 reči, slobodna tema).

Nagrada

Spremili smo nagradu za najboljeg web novinara u vrednosti od 7.500 rsd. 

Konkurs

Konkurs za dizajn logotipa "Gudurice"

Akademsko selo je projekat održivog razvoja koji je oformila grupa srpskih donatora iz Sjedinjenih država u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, kako bi ekonomski osnažili srpska sela i podstakli mlade da ostanu ili da se vrate u sela i iskoriste lokalne resurse na kreativan i savremen način. Jedan od projekata Akademskog sela je sajt sela Gudurice

Unapredi CV i portfolio i doprinesi očuvanju sela!

Verujemo da studenti imaju ogroman potencijal i čekaju priliku da pokažu talenat i veštine, stoga ti nudimo priliku da dizajniraš logotipe za novi projekat Akademskog sela - sajt Gudurice. Tvoj dizajn će inspirisati art direction sajta.

Uputstva kako bismo ti ubrzali rad i usmerili kreativni haos
 • Minimalistički logotip koji ostavlja utisak tradicije.
 • Gudurica je poznata po vinu i medu, razmišljaj: belo i crno grožđe, pčele, itd.
 • Pošalji nam maksimalno tri logotipa za Guduricu, na latinici.
 • Svaki logotip treba da demonstrira poruku: Gudurica je selo vinara, vinogradara, i medara. Gudurica je tradicija vina i meda.

Ukoliko ti ovo zvuči privlačno, prijavi se do 1.6.2020. na igor.radovic@divac.com i pošalji nam svoja tri dosadašnja dizajna koja dokazuju da si prava osoba za nas. Ako već imaš koncept za logotip Gudurice slobodno nam pošalji.

 

Nagrada

Spremili smo nagradu za dizajnera izabranog logotipa, u vrednosti od 7.500 RSD.

© 2020 Akademsko selo

info@akademskoselo.rs